Til toppen
Begreen - "det miljøvennlige alternativet"

Begreen - "det miljøvennlige alternativet"


I 2007 kom Pilot ut i markedet med et fullt sortiment av miljøvennlige skriveredskaper. Der det tidligere var vanlig å tilby en og annen penn laget av et eller annet miljøvennlig materiale (hamp-sagflis eller lignende) kom Pilot ut med et fullt sortiment med et felles budskap. Fokuset ble å tilby et sortiment basert på gjenvunnet plast samt å legge om produksjonen rundt omkring i verden med et mer miljøvennlig fokus (verdikjede-økologi).

Etter 10 år i markedet er Pilot ledende på "grønne" skriveredskaper i alle kategorier, med samme Pilot-kvalitet og samme pris. Alle Begreen pennene er laget av minimum 70 % gjenvunnet plast.

 

Hvorfor Begreen?

  • Tilfredsstille bedriftens krav om miljøvennlige produkter
  • Bidrar til grønt regnskap, samfunnsansvar (CSR) og redusert CO2 fotavtrykk
  • Økt miljøindeks = Økt substainability index
  • Gjøre aktive miljøvalg

Resirkuler, Reduser, Refill og Gjenvinn

Resirkuler:
Pilot bruker resirkulert plast i produksjonen.
Det er minimum 70 % gjenvunnet plast i alle Begreen-produkter.

Reduser:
Det brukes mindre plast i emballasjen. Siden 2010 har Pilot redusert mengden «ny» plast i innpakning med opptil 80 %.

Refill:
Mer enn 60 % av pennene har mulighet for refill. Pilot lager også green-packs med penner og refiller for å oppmuntre kjøp og salg av refiller.

Gjenvinn:
Pennene blir laget av resirkulert havplast som er plukket opp i samarbeid med Terracycle.
Det er et vinn-vinn-samarbeid som bidrar til å redusere mengden havplast og som hjelper forbrukeren å benytte seg av et miljøvennlig alternativ.

B2P - et samarbeidsprosjekt


B2P eller Bottle-2-pen ble startet som et samarbeidsprosjekt regionalt i Frankrike mellom Danone gruppen og Pilot Pen Europe. Planen var å utnytte regionens tilgang til ekspertise på gjenvunnet plast og skape et produkt mellom to bedrifter som egentlig ikke har noe annet til felles enn at de bruker plast i produksjonen. Danone (Evian kildevann) og Pilot inngikk en avtale om følgende:

Evian stiller med brukte flasker til pellets som deretter blir brukt til å lage skriveredskaper. Disse flaskene er "post-consumer-plastic" - plast som har vært noe annet i sitt tidligere liv.

Bli med å bidra til en "grønnere" hverdag med Pilot Begreen.


Begreen penner med tredjepartsgodkjenning

Begreen-serien er tredjepartsgodkjent i forhold til miljø. Det er det offisielle japanske miljømerket «Eco Mark» som har godkjent Begreen-pennene i henhold til miljø. Eco Mark er en såkalt klasse 1 miljømerke, på linje med blant annet Svanemerket, EU-blomsten m.m. Eco Mark er en sterk referanse når det kommer til troverdige miljøanskaffelser.  Kriteriene for å få en Eco mark lisens omfatter flere miljøaspekter, hvor produktets livssyklus står sentralt, men også fire punkter står sterkt; resirkulering, hindre global oppvarming, restriksjoner og kontroll på fremstillingen av produktet.