Til toppen
Beste praksis for effektiv gulvvask

Beste praksis for effektiv gulvvask

Dersom du ønsker å få unna gulvrengjøringen på kortest mulig tid, vil en gulvvaskemaskin være det ideelle verktøyet for deg. For å maksimere utbyttet av en slik investering er det imidlertid visse ting som er viktig å tenke over. I det følgende har vi satt sammen en liste av tips som kan hjelpe deg på veien mot en bedre renholdsstandard.

 1. Bruk kjemikaliedoseringssystem for rengjøringsmidler: Et godt kjemikaliedoseringssystem eliminerer behovet for å blande rengjøringsmidler manuelt og sparer deg for bryderiet med å fjerne og tømme løsningstanken etter hver bruk.
   
 2. Hold maskinen ren og tørr: Du kan ikke rengjøre et gulv med skittent utstyr. Vedlikehold av gulvvaskemaskinen med spesiell oppmerksomhet på vasking av pads og børster etter hver bruk vil gi deg den best mulige rengjøringen og holde maskinen i drift på optimal måte.
   
 3. Kontroller nalene og bladene regelmessig: For at gulvvaskemaskinen skal fungere optimalt, må du alltid sørge for at naler og blader er i god stand og skiftes ut når de blir slitt.
   
 4. La lokket på skittenvannstanken stå åpent etter bruk: La gulvvaskemaskinen tørke etter hver bruk for å unngå utvikling av bakterier som kan forårsake vond lukt.
   
 5. Ikke kjør for fort: Gode rengjøringsresultater avhenger av riktig mengde vann/kjemikalie-blanding, samt å gi maskinen tid til å gjøre jobben sin. Juster vannmengden og nedtrykket til riktig nivå (i henhold til smussbelastningen på gulvet), og ta høyde for tilstrekkelig virketid.
   
 6. Bruk sylindrisk gulvvasking ved behov: Sylindriske maskiner våtfeier store smusspartiker fra gulvet og vasker det rent i én operasjon. Når det er store mengder løst smuss på gulvet, sparer denne rengjøringsprosessen mye tid fordi forutgående feiing ikke er nødvendig.
   
 7. Bruk en pad som inneholder diamanter eller kubisk zirconium: Gulvpads som inneholder mikroskopiske diamanter eller kubisk zirkonium gir glimrende rengjøringsresultater for visse typer gulv. I realistiske tester har disse pad’ene gitt en betydelig reduksjon av gulvbakterier.
   
 8. Utfør dobbel vasking ved behov: Hvis gulvet er spesielt skittent eller flekket, kan det være nødvendig å vaske dobbelt for å fjerne ekstra motstandsdyktig smuss
   

 

Hvilken gulvvaskemaskin bør jeg velge?

Svaret på dette spørsmålet avhenger av hva du ønsker å bruke maskinen til. Skal du for eksempel rengjøre større lokaler med harde flater som lagre og varehus? Åpne arealer med mykere underlag som gymsaler? Eller smalere ganger og mindre rom som skolelokaler? Det finnes en bred vifte av gulvvaskemaskiner med ulike bruksområder. Start din research ved å sjekke ut noen av våre mest populære gulvvaskemaskiner i dag!

 

3357119

Gulvvaskemaskin Nilfisk SC530 BD GOline

 • Ergonomisk pedal gjør det enkelt å heve og senke børstedekket
 • Meget god vannoppsamling
 • Enkel, pålitelig og kostnadseffektiv gulvvasker
Mer informasjon
ST