Til toppen
Øk pasientenes livskvalitet

Øk pasientenes livskvalitet

Riktig behandling av kroniske leggsår sparer også tid og kostnader

Venøse eller kroniske leggsår er sår som oppstår nedenfor kneet – ofte i ankelregionen. Denne typen sår kjennetegnes ved at de ikke gror i løpet av en 6-ukers periode. Dette skyldes ofte svekket drenering av venøst blod fra leggen.

Venøse leggsår er blant de aller vanligste sårtypene. Av alle leggsår skyldes hele 70% venøs insuffisiens. Dessverre er denne type sår ofte synonymt med nedsatt livskvalitet for mange. Sårene gir ofte smerter, lukter vondt og gjør ofte at pasienten isolerer seg. Det er vanskelig å få sårene til å gro, og tradisjonell behandling som vi kjenner i dag kan ta lang tid. En behandling som først og fremst består av kompresjon.

I en fase der ødem er oppstått i kombinasjon med leggsår, er det viktig å få redusert ødemet. En god og praktisk løsning for dette er JOBST Compri2. Dette er et kompresjonssystem med 2 lag. Det innerste laget består av en fôring/polstringsvatt med polyuretan-skum. Dette bidrar til å transportere fukt, slik at huden holdes tørr. Materialet er enkelt å rive i, slik at man kan legge ekstra polstring der det er behov. Det ytterste laget består av en selvheftende kortelastisk kompresjonsbandasje. Bandasjen har strekkindikatorer som gjør den trygg å legge, samt sikrer at rett nivå av kompresjon oppnås.

Når man har fått kontroll på ødemet, er det viktig å opprettholde bruk av kompresjon. Å legge kompresjonsbind er både tidkrevende, og i tillegg vil mange pasienter ha behov for hjelp til dette. Et godt alternativ er å gå over til å bruke JOBST UlcerCare.

Dette er en sårstrømpe som er utviklet for å forenkle den daglige pleien av venøse leggsår. Systemet består av to strømper som skal benyttes utenpå hverandre. Innerstrømpen kan sitte på hele døgnet, mens ytterstrømpen kun skal brukes på dagtid. Ytterstrømpen fås både med og uten glidelås.

JOBST UlcerCare er enkel i bruk, og mange pasienter kan håndtere den på egen hånd. I tillegg passer den i vanlige sko, hvilket gjør den mer praktisk og mindre hemmende.

En behandling med JOBST Compri2 etterfulgt av UlcerCare er en gullstandard innen behandling av venøse leggsår.

Dette er en effektiv, behagelig og praktisk løsning for pasienten. Samtidig er den både tids- og kostnadsbesparende for helsevesenet.

Jobst Compri2 - klikk her for å se produktene.

Jobst UlcerCare - klikk her for å se produktene.